martes, 29 de diciembre de 2009

La valoració de l'argumentació gràfica.



Es l’argumentació una via com a solució d’un problema mal estructurat, en el que intervenen dos models conceptuals oposats. Cal proposar una solució per a poder-la demostrar argumentalment. Aquest argument suposa el coneixement adquirit de forma que aquesta dinàmica de resolució de problemes mal estructurada ens permeti disposar de dades per avaluar el tipus i grau de coneixement nostre.
El treball realitzat ens permet entrenar les possibilitats de l’argumentació com a solució de problemes.
La representació gràfica del model mental permet una representació visual de la tesi, el fil argumentatiu i les conclusions i ens fa veure que s’ha construït o complexat un model mental com a resultat d’un aprenentatge significatiu.
La representació de tot el model mental a través dels mapes conceptuals possibilita l’assoliment d’un model mental col·laboratiu a partir de múltiples representacions que s’han construït des de la col·laboració en una tasca significativa.
L’activitat també ens ajuda a reflexionar sobre la significació del raonament en quant proposa una solució argumentada que depèn de les eleccions desenvolupades. Dona lloc a una proposta de solució, però no la convicció de ser l’única. La solució requereix una premissa i una conclusió de manera que el procés dialèctic doni continuïtat a la validació de la hipòtesi, per tant és necessari construir un argument.
Aquest exercici argumental demana validar la hipòtesi a partir de la consistència de la conclusió. La hipòtesi de solució i la conclusió requereix justificar l’elecció de les premisses significatives i aportar proves per tal elecció.
Requereix identificar solucions alternatives que ens permeti contrastar si la solució seleccionada s’ajusta a les proves aportades. Aquest procés de raonament entre una hipòtesi i les proves justifiquen una solució adequada per a la resolució de problemes.
Aquest entorn ha possibilitat la construcció conjunta de solucions. La intenció inicial d’aprendre es basa a través de l’anàlisi, les proporcions i la formulació d’arguments sobre els conceptes, les seues relacions i la corresponent contextualització.
Bon dia

No hay comentarios:

Publicar un comentario