martes, 29 de diciembre de 2009

El debat com a entorn virtual. Un petit comentari.


El fil de debat és l’espai on es desenvolupa la interacció necessària per a desenvolupar el treball col·laboratiu i resulta imprescindible per a assolir la construcció col·lectiva de significats. Per tant l’espai de debat no es només una transformació de l’entorn on es comparteixen coneixements, sinó que es una eina que permet desenvolupar-lo de manera tangible i conjunta amb a-maps. També valorem la idoneïtat del intercanvi quan es produeix de manera asincrònica coma una opció intencional que afavoreix el intercanvi independentment del temps i que facilita l’organització jeràrquica de les diferents participacions permetent copsar visualment el procés argumentatiu i de resposta de cada fil, afavorint la operativitat, d’intercanvi de coneixements complex i difícilment adquirit si fora sincrònica.
Els mapes conceptuals permeten copsar els fils argumentatius de manera gràfica i permeten estructurar les diferents aportacions amb la finalitat de construir col·lectivament mapes argumentals dels coneixements compartits.
Valori totes les eines utilitzades al debat (boletes, intervencions ocasionals...) donat que ens ha permet la construcció de significats compartits, de manera que no es limiti a un simple intercanvi comunicatiu, en aquest entorn cada participant pot resultat amés de constructor de coneixement col·lectiu, subjecte d’aprenentatge.

Fins prompte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario